SWEDEN BASED BUREAU WORKING WITH GRAPHIC DESIGN FOR PRINT AND WEB, CREATIVE MOVING CONTENT AND FILMMAKING. RUN BY FOUNDER AND OWNER BJÖRN RALLARE. AMAZING CREATIVENESS FOR SELECTIVE PEOPLE AND COMPANIES.
Sven Lyrapriset 2020
I december 2020 fick jag den stora äran att ta emot Sven Lyrapriset som delades ut för femte gången av Linköpings Kultur- och fritidsförvaltning

Motiveringen löd:

"Vinnare av Sven Lyra priset 2020 är filmaren Björn Rallare, en framträdande aktör i Linköpings kulturliv. Med eller utan filmkamera syns han verka, överallt och hela tiden. Som filmare kombinerar Rallare den erfarnes professionalitet med artistens finkänslighet. En värdefull egenskap är också hans obändliga - och ovanliga - envishet som kan förvandla avslag till framgång. Hans gärning visar att ett inledande "nej tack" i slutändan kan leda till medverkan i 30 filmfestivaler, och att ett legendariskt dunderfiasko kan transformeras till ett dito succé."

2020 års purjolök är skapad av Linköpingskonstnären Thomas Edetun och bilderna på mig är tagna av fotograf David Einar på Linkin.

Mottagare av Sven Lyrapriset ska i egenskap av kulturutövare uppfylla minst tre av följande fem kriterier:

– verkar för nya uttryckssätt och arbetsmetoder
– modifiera spelregler och tänja på vedertagna gränsmarkeringar
– våga utmana och provocera sin publik och sin omgivning
– våga skilja sig från mängden och vara en avvikande röst
– inte kompromissa med sin egen övertygelse


Sjukt glad och ödmjuk inför för detta så klart, tack alla!